πίσω | τύπωσε

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεματικό ΠάρκοΗ πιο μεγάλη πρόκληση όσο αφορά τους εξωτερικούς χώρους είναι η δημιουργία του μικρού θεματικού πάρκου, οικόσιτων παραδοσιακών ζώων. Το πάρκο αυτό θα δίδει την ευκαιρία στους 10.000 και πλέον μαθητές που θα επισκέπτονται το ΚΠΕΕ ετήσια, αλλά και σε άλλους επισκέπτες, ιδιαίτερα τα παιδιά, να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν ζώα της υπαίθρου για τα οποία στη σύγχρονη εποχή δεν υπάρχει γνώση. Εκτιμάται ότι θα είναι ένα πρωτοπόρο έργο για την πρωτεύουσα και στο μέλλον ανάλογα με τα αποτελέσματα και τη ζήτηση, ενδέχεται να επεκταθεί για να περιλάβει και άλλα ζώα.

Άποψη του βοτανικού κήπου του ΚΠΕΕ

 

Σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του Τμήματος Κτηνιατρικών Υπηρεσιών συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν πέντε (5) χώροι / συμπλέγματα.

 

Κάθε σύμπλεγμα θα περιλαμβάνει στεγασμένους και υπαίθριους χώρους - που θα περιλαμβάνουν τα ζώα που αναφέρονται:

  • Χώρος για πρόβατα (3 ζώα – ένα αρσενικό και δύο θηλυκά)
  • Χώρος για κατσίκες – πέντε (5) ζώα, ένα αρσενικό και 4 θηλυκά από χαρακτηριστικές ντόπιες ράτσες. Η πρόνοια για περισσότερα ζώα οφείλεται στην ύπαρξη περισσότερων φυλών ζώων.
  • Χώρος για γαϊδούρια – 2-3 ζώα (1 αρσενικό και 1-2 θηλυκά)
  • Χώρος για υδρόβια πουλιά: Χήνες και πάπιες που θα περιλαμβάνει και μικρή λίμνη
  • Χώρος για άλλα ορνιθοειδή – κότες, πετεινοί, φαραώνες, γαλοπούλες κτλ.

Οι χώροι αυτοί θα επικοινωνούν με το ΚΠΕΕ (60-70m απόσταση) με πεζόδρομο και θα παρέχουν πρόσβαση σε όχημα υπηρεσιακό για διαχείριση / συντήρηση. Θα περιλαμβάνουν διάδρομο και πινακίδες ενημέρωσης για τη βιολογία και σημασία των ζώων.

© Copyright - Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε